Tuesday, December 20, 2011

.perasaan takut gemuk

.

Salam.

Siapa suka gemuk angkat tangan cepat ! Eleh, yang angkat tangan tuh mesti tipu kan kan kan? Keh keh keh. Rasa nya, takde siapa suka gemuk unless dia tuh cekeding gila pork. Mungkin dia bukan berniat untuk gemuk, sekadar badan tuh berisi sikit. (kot)

To be honest, kite tak suka gemuk. Isk isk isk.. Mesti lah tak kuat nak bawak diri bila gemuk. Sekarang ni pun, nak bawak diri sendiri pun tak larat. Hari tuh, balik dari kelas, kuar je dari kawasan kampus dan nak menuju ke kawasan parking moto pastu tetiba angin kuat. Nak hujan barangkali. Pastu tetiba kite macam melayang layang. Kurus sangat pun susah. Isk. (T__T)

Dan apabila diri terlalu kurus (terlalu ke? perasan! :-P), kite akan cepat senang sakit. Mungkin itu cuma perasaan. Saiko diri sendirik. :-P Bak kate Encik Boipreng, programming. Sakap ah banyak kali. Saket betul baru tau. (-.-") Tapi orang laen tak rasa. Ini diri kite. Kite lebih kenal diri kite sendiri lebih dari orang laen. (emo disitu. hihi)

Rindu setengah mati. :'(
(Ini adalah iklan.)

Tapi kan, bila kite makan banyak banyak dan berniat, untuk membesarkan sedikit badan supaya tidak terbang apabila di tiup angin. Tapi bila perut tetiba terbuncit sebab makan banyak, mula lah merungut rungut, mengomel itu ini depan cermin sambil tengok tengok perut sendirik. (-.-") Kite da gemuk la. Ashane ni.. Bla bla bla.. Sampai housemate kite sakap, Kak Intan ni penah pulak gemuk. Orang kurus yang sakap dia gemuk tuh orang gila. Hahaha. Shilaka punya housemate. (cc : Shila) Huhuhu.

Dua hari lepas, Mama dan ahli family kite yang laen datang tengok kite kat rumah sewa neh. Doang singgah jumpa kite before pergi rumah kakak kite dekat Penang. Pastu Mama sakap, Angah, makan lah banyak sikit. Kurus sangat Mama tengok. Adik kite pulak sakap, Angah,orang tengok ko dah macam orang sakit dah. (-.-") Nanti Angah makan ah bebanyak!

Lepas tuh, masa kite pergi rumah kazen Irfan, anak buah dia pun sakap, Acik Intan ni kurus sangat lah. Then kite pun sakap, Alaa...uncle (Irfan) pun kurus jugak. Sesuai lettew. Tapi doang sakap, Tapi Acik Intan lagi kurus. (T__T)

Perasaan takut menjadi gemuk dan takut menjadi terlalu kurus. Korang pernah tak ada perasaan macam tuh? Ke kite soang? Huk huk.

Tapi apa-apa pun, 
Semoga kite semua menjadi orang yang sentiasa bersyukur.
InsyaAllah... (^_~)v


11 comments

Si Mata Hitam said...

kite da gemuk daa . bce entry ni , terus rase nk pengsan . takut tgk bdn sndiri . wuu wuu T.T

Nalisa Syahira said...

gemuk ? huhuhuhuh .

Qaseh Yana said...

intan kurus sangatla..
kena berisi sikit.
kalo tak nak perut buncit, ade petua die.
jgn amalkan minum air sejuk /berais.

n lg 1 , my mom ckp, lepas mkn jgn terus minum air. jalan2 dulu. baru minum air. kasi makanan turun dulu. :)

starzieti said...

saye pun kurus n rase diri ni kurus sgt. dulu, bile orang kate saye nih kurus kering saye rase mcm rendah diri sangat2. terus rase down. sedih. :( dorang ckp macam tuh tanpa tau persaan sye. sob sob sob. padahal dorang pun kurus. suke ati je nak ckp aku nih kurus kering. bhahaha. :b

sekarang nih da malas nak care ape org cakap. saye nak jadi diri saye sndiri je. kurus pun kurus lah janji bahagia. kalau asek dgr kritikan org n rase rndah diri sokmo, msti kite rase ttekan kan. bile ttekan kite jatuh sakit, bile jatuh sakit, kite btambah kurus. so, abaikan cakap org n hidup bahagia. hee. :D

LeeDya said...

kite gemok kite hepi.

ahsfantasy24 said...

Memang takut gemuk,
tapi bila masuk bab makan,
tak menunjukkan ciri2 nak kurus,huhu~


Latest Post:
1. Adam Adli Mahasiswa UPSI | Love or Hate | All About Your Choice
2. Manusia suka cerita yang buruk-buruk??

erin moshimoshi said...

awak dh kurus xyah nk takut

sharamli said...

kite tak penah rasa tak0t gem0k atau tak0t kur0s..0rg je selalu cakap apahal kur0s la apa la..geram tau! Mana ada kur0s..n0rmal je kite rasa..tensi0n gak kadang2! ha3

ainasuhana said...

takut gemok dn takut kurus. tapi bahagia dgn sekarang..

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

disebabkan kite takde motivasi,kt tak takut gemuk sebab dah memg gemuk.tapi tapi,kalau boleh nak la jugak bdan fit & slim.maksudnye tak gemuk,tak kurus;tengah2...sis bgi la naik sikit,tpi tgh2..jgn gemuk sgt cam saya,jgn kurus sgt :)

Edy Fee said...

takde la..jge pmakanan msti oknye

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13